Om Färg 1:an i Köping

Viktiga ståndpunkter...

Kunden i centrum...

Vi sätter kunden i centrum. Utan alla våra trogna kunder har inte Färg 1:an kunnat växa till den butik det är idag. Vi strävar efter att alla kunder skall bli nöjda kunder och välja oss även i framtiden.

Produkter med kvalitet...

Vi vill sälja produkter av bra kvalitet, som håller vad de lovar. Om kunder lägger tid och pengar på att rusta upp hemma, måla fasaden, tapetsera om, eller bara målar en möbel, så vill de gärna att det blir ett bra resultat och kommer att hålla ett tag, och det vill vi också, och då är det kvalitet som gäller.

Bra priser...

Kvalitet behöver inte vara dyrt. Vi köper in stora kvantiteter och kan genom detta pressa priser som vi sedan låter våra kunder få del av.
Det lönar sig för våra kunder att de kan köpa allt de behöver för en renovering under samma tak, då vi kan ge ytterligare rabatt på priserna vid större kvantiteter.

Kunnig personal...

Kunnig och trevlig personal är något som alla butiker behöver, och arbetar hårt för att ge våra kunder den bästa servicen.
Personalen på Färg 1:an har den kunskap som krävs för att ge professionella råd och instruktioner till våra kunder, för att de skall få det bästa resultatet.

Stort sortiment...

Sortimentet utvecklas hela tiden med nyheter och produkter som efterfrågas av våra kunder.
Färg- tapet- golv- och kakel- avdelningarna utvecklas hela tiden med nya produkter, mönster och utökat sortiment.

Lite om team Färg 1:an ...

Målerifirman ”Måleriteknik” startades av Jocke 1995, och tre år senare, öppnade han även en färgbutik i en källarlokal på Östanåsgatan i Köping.

Det var meningen att det skulle vara som ett färg- och tapetlager för det egna måleriet från början, men nu var steget inte långt till att börja sälja till privatpersoner och färgbutiken ”Färg 1:an” var ett faktum 1998.

2 år senare, år 2000 flyttade Färg 1:an till nytt läge i korsningen Stora gatan – Västra långgatan, och blev en ny färgbutik med centrumläge i Köping. Sortimentet har utökats hela tiden och butiken började sälja golv och senare även kakel, förutom färg, tapeter och allt annat som hör till en färgbutik.

2006 började Färg 1:an import av laminat- och parkettgolv för att pressa ner priserna och 2008 började en grossistverksamheten med dessa golv under namnet Floorworld. År 2010 har denna grossistverksamhet övergått i ett eget bolag, ”Floor World AB”.

År 2010 var det dags för ny flytt för Färg 1:an, till nya stora lokaler på Järnvägsgatan 4. Med 900 kvadratmeter butiksyta och 700 kvadratmeter lageryta så finns det nu mer yta för butiken att växa i, mer i stil med verksamheten.

Nu finns även en stor egen parkering för ett 30-tal bilar, något som saknades i centrum, samt en handikapramp som man även kan använda för våra kundvagnar och få ut varorna direkt till bilen på ett enkelt och smidigt sätt.


Möt team Färg 1:an...

Jocke

Jocke

Målarmästare och ägare.
Arbetat 24 år som målare och
samtidigt drivit Färg 1:an.

Startade Färg 1:an 1995.

Camilla

Camilla

Butiken;
Arbetat i färgbutik sedan 1989.
Färgsättare.

Arbetat sedan 2016 på Färg 1:an.

Matilda

Matilda

Butiksansvarig
Målare, butiken.


Arbetat sedan 2011 på Färg 1:an.

Anna

Anna

Butiken, Kontoret.
Jobbar främst med fakturering
och administration, inköp.

Arbetat sedan 2005 på Färg 1:an.

Tova

Tova

Målare, butiken.
 
 

Arbetat sedan 2015 på Färg 1:an.

Jens

Jens

Målare, butiken.


Arbetat sedan 2021 på Färg 1:an.

Micke

Micke

Lackering, leveranser.


Arbetat sedan 2012 på Färg 1:an.

Carola

Carola "Lola"

Butiken.


Arbetat sedan 2022 på Färg 1:an.

Jimmy

Jimmy

Lagret, upplockning i butiken,
prismärkning etc.


Arbetat sedan 2011 på Färg 1:an.

Leif

Leif

Snickare, butiken.


Arbetat sedan 2012 på Färg 1:an.

Leif

 

 


 

Rolf

Rolf

Samordnare, IT-ansvarig.
Arbetat 24 år i färghandel.
3 år som golvläggare.

Arbetat sedan 2008 på Färg 1:an.